Get the Flash Player to see this rotator.
     
Τελευταία Νέα
    Πρόσκληση για επιστημονικές ανακοινώσεις
    27-03-2019
    3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Θεσσαλονίκη 27-…
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΕΕΜΣ 2019
    21-02-2019
    Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι εκλογές για την ανάδειξη το…
    Γενική συνέλευση ΕΕΕΜΣ
    15-11-2014
    Αγαπητοί συνάδελφοι/σες,   Σας ανακοινώνουμε ότι η  Γενική Συνέλευση των μελών της Εταιρείας προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο περιθώρι…
    Γ' Πανελλήνιο Μελ/κό Συνέδριο: ΠΡΟΣ ΕΚΘΕΤΕΣ
    14-11-2014
    Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ   Ανακοίνωση προς Εκθέτες   Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας&nda…
    3η Ανακοίνωση Γ' Μελισσοκομικού Συνεδρίου
    28-08-2014
    Ενημερώνουμε τους μελισσοκόμους, τους επιστήμονες του κλάδου, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους δημόσιους συνεταιριστικούς, συνδικαλιστικούς κα…
    Ημερίδα για τη Μελισσοχλωρίδα, Θεσ/κη 22/2/2014
    22-02-2014
     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μελισσοκόμω…
    Συνάντηση στο ΣΕΦ, 7/12/2013
    07-12-2013
    Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης – Ενημέρωσης, που εξέδωσε η ΕΕΕΜΣ και μετά την  προτροπή ενδιαφερόμενων φορέων, αποφασίστηκε η συνάντηση να γ…
    5ο Φεστιβάλ Μελιού & 5ο Πανελλήνιο Μελ/κό Συνέδριο
    30-11-2013
    Ενημερώνουμε τα Μέλη της Εταιρείας, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους, φορείς και μεμονωμένους μελισσοκόμους, ότι η Ελληνική Eπιστημονική Eταιρεία…
    Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ΕΕΕΜΣ για τα νεονικοτινοειδή
    14-06-2013
    Η  ΕΕΕΜΣ έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με κεντρικό μήνυμα «Και οι δύο χωράνε» που αναφέρεται στη δυνατότη…
    Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τα νεονικοτινοειδή
    18-04-2013
    Η ΕΕΕΜΣ έχει προσκληθεί να εκθέσει τις απόψεις της σε σύσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Αχαρνών 2), την Πέμπτη 18/4/2013 και ώρα 10:00, κατό…





Παρεμβάσεις
» Παρεμβάσεις

Δηλητηριασμένες μέλισσες στην Αττική 

Επειδή το 2011, κυρίως Ιούλιο-Αύγουστο, παρουσιάσθηκαν στην Ανατολική Αττική σοβαρά κρούσματα δηλητηρίασης μελισσιών, εκ μέρους της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σας προτρέπω, να συλλέγετε δείγματα νεκρών μελισσών, κάθε φορά που εντοπίζετε νεκρές μέλισσες στην είσοδο. Τα δείγματα αυτά, οργανωμένα ως Σύλλογος Ανατολικής Αττικής, να τα στείλετε στο Μπενάκειο, ζητώντας απάντηση γραπτώς, για την ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε αγωγές, αλλά και εισηγήσεις προς του Δήμους και τους ιδιώτες.

Επίσης καλό είναι να ελέγχετε και το γόνο των μελισσιών. Εάν διαπιστώσετε περιοχή γόνου με νεκρές προνύμφες ή τρύπια κελιά, επίσης θα κόψετε αυτό το κομμάτι, θα το τυλίξετε σε χαρτί κουζίνας και θα το βάλετε στην κατάψυξη. Σ’ αυτά τα μελίσσια που θα παρουσιάσουν τοξίκωση γόνου θα πρέπει επίσης να κόψετε και ένα κομμάτι κηρήθρας με αποθηκευμένη γύρη, από το ίδιο το πλαίσιο.

Γενικότερα στο επόμενο διάστημα, Ιούλιο – Αύγουστο και μετά τον τρύγο καλό είναι να τοποθετήσετε ένα ζυμάρι σε κάθε μελίσσι και ίσως, γι’ αυτά που δεν έχουν, ένα κομμάτι γυρεόπιττα, ώστε να μελίσσια να μην ψάχνουν απελπισμένα για τροφή. Για τον ίδιο λόγο, όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να βάλετε τροφοδότη με νερό στο μελισσοκομείο. Πολλοί εφαρμόζουν τα νεονικοτινοειδή με ριζοπότισμα. Αυτό το νερό που μένει στον ποτισμένο λάκκο, είναι ιδιαίτερα τοξικό για τις μέλισσες, οι οποίες με τις ψηλές θερμοκρασίες που έχουμε, έχουν απόλυτη ανάγκη σε μεγάλες ποσότητα νερού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210-6399366 κι 210-5294561 ή στη διεύθυνση sgounari@nagref.gr

Σοφία Γούναρη

Πρόεδρος της Ελ.Επ.Ετ.Με-Ση
Δηλητηριασμένες μέλισσες στην Αττική




 

Copyright Δηλητηριασμένες μέλισσες στην Αττική © 2010 [XTemplate]
  • [] (/home/infocus/public_html/copy2.tpl) does not exist

  • parse: blockname [COPY] does not exist