Get the Flash Player to see this rotator.
     
Τελευταία Νέα
    Πρόσκληση για επιστημονικές ανακοινώσεις
    27-03-2019
    3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Θεσσαλονίκη 27-…
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΕΕΜΣ 2019
    21-02-2019
    Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι εκλογές για την ανάδειξη το…
    Γενική συνέλευση ΕΕΕΜΣ
    15-11-2014
    Αγαπητοί συνάδελφοι/σες,   Σας ανακοινώνουμε ότι η  Γενική Συνέλευση των μελών της Εταιρείας προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο περιθώρι…
    Γ' Πανελλήνιο Μελ/κό Συνέδριο: ΠΡΟΣ ΕΚΘΕΤΕΣ
    14-11-2014
    Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ   Ανακοίνωση προς Εκθέτες   Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας&nda…
    3η Ανακοίνωση Γ' Μελισσοκομικού Συνεδρίου
    28-08-2014
    Ενημερώνουμε τους μελισσοκόμους, τους επιστήμονες του κλάδου, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους δημόσιους συνεταιριστικούς, συνδικαλιστικούς κα…
    Ημερίδα για τη Μελισσοχλωρίδα, Θεσ/κη 22/2/2014
    22-02-2014
     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μελισσοκόμω…
    Συνάντηση στο ΣΕΦ, 7/12/2013
    07-12-2013
    Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης – Ενημέρωσης, που εξέδωσε η ΕΕΕΜΣ και μετά την  προτροπή ενδιαφερόμενων φορέων, αποφασίστηκε η συνάντηση να γ…
    5ο Φεστιβάλ Μελιού & 5ο Πανελλήνιο Μελ/κό Συνέδριο
    30-11-2013
    Ενημερώνουμε τα Μέλη της Εταιρείας, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους, φορείς και μεμονωμένους μελισσοκόμους, ότι η Ελληνική Eπιστημονική Eταιρεία…
    Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ΕΕΕΜΣ για τα νεονικοτινοειδή
    14-06-2013
    Η  ΕΕΕΜΣ έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με κεντρικό μήνυμα «Και οι δύο χωράνε» που αναφέρεται στη δυνατότη…
    Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τα νεονικοτινοειδή
    18-04-2013
    Η ΕΕΕΜΣ έχει προσκληθεί να εκθέσει τις απόψεις της σε σύσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Αχαρνών 2), την Πέμπτη 18/4/2013 και ώρα 10:00, κατό…





Παρεμβάσεις
» Παρεμβάσεις

Προτάσεις για Εφαρμοσμένη Έρευνα 16-12-2010

 ΠΡΟΣ

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού & Λοιπών προϊόντων της Κυψέλης

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010

 Αρ. Πρωτ.: 7


Θέμα: Εφαρμοσμένη έρευνα 2011-2013

 

Σε απάντηση της ενημέρωσης που μας κάνατε για τις προτάσεις για την Εφαρμοσμένη Έρευνα του Τμ. Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του ΥΑΑΤ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 

Η έρευνα χρηματοδοτείται με το ελάχιστο ποσό των 50.000 €,  από τα 5.600.000€ που διατίθενται για τον κλάδο της Μελισσοκομίας. Το ποσό αυτό είναι ελάχιστο για τα τις δράσεις που ζητήθηκαν από τους φορείς και τις ερευνητικές ομάδες και ίσως ακόμη και τώρα στην εκπνοή του κανονισμού, το θέμα αυτό πρέπει να επιτέλους να τεθεί.

Αναφορικά με τα θέματα όπως εμφανίζονται στη λίστα:

 

1.     Συμφωνούμε φυσικά με την προσπάθεια βελτίωσης και διατήρησης των ελληνικών πληθυσμών μελισσών. Όμως η διάθεσή τους δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση αντικείμενο έρευνας. Το κυριότερο όμως είναι ότι το πρόγραμμα αυτό μόνο εθνικό μπορεί να είναι για να αποδώσει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα καθορίσει τη μεθοδολογία και τον στόχο και από εκεί και πέρα η δουλειά να επιμεριστεί στα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Οι προηγούμενες ατυχείς προσπάθειες θα πρέπει να μας διδάξουν ότι γι’ αυτό το θέμα χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα. 

2. & 3. δεν συνιστούν ερευνητικά προγράμματα, αφού η γνώση υπάρχει

4. Η καταγραφή της μελισσοκομικής χλωρίδας θα μπορούσε να είναι αντικείμενο ετήσιου προγραμματισμού των ερευνητικών κέντρων της χώρας. Δεν αποτελεί ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά καταγραφή με στόχο την κατάρτιση ενός ψηφιακού στην καλύτερη περίπτωση χάρτης της μελισσοκομικής χλωρίδας της Ελλάδας. Ανάλογη προσπάθεια που χρηματοδοτήθηκε στο παρελθόν ως ερευνητικό πρόγραμμα δεν επέδωσε κάτι τέτοιο άλλωστε..

5. & 6.. Μπορούν ή πρέπει να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο παραγωγού ή συλλογικών οργάνων των παραγωγών

7. & 8 συμφωνούμε απόλυτα και θα έπρεπε να είναι προτεραιότητες 

9 & 10. θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε ως εξής: «Ταυτοποίηση και ποιοτικά κριτήρια των προϊόντων μέλισσας». Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται αμιγής κατηγορίες μελιού που δεν έχουν μέχρι σήμερα ταυτοποιηθεί  (κουμαριά, πολύκομβος, βαλινιδιά), η γύρη,  ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη.

11. επίσης δεν αποτελεί ερευνητικό πρόγραμμα. Άλλωστε εγείρει δύσκολα ερωτήματα, όπως: σε πόσες περιοχές μπορεί να γίνει; και ποιος θα είναι υπεύθυνος να «διώχνει» τα επιπλέον μελίσσια?

12. συμφωνούμε επίσης. Υπάρχουν άλλωστε πολλά στοιχεία ήδη στα οποία επεξεργασία ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος του μελισσοκόμου

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος

 

 
 

 

Σοφία Γούναρη

Εντ. Ερευν. ΕΘΙΑΓΕ

 

 

 

Προτάσεις για Εφαρμοσμένη Έρευνα




 

Copyright Προτάσεις για Εφαρμοσμένη Έρευνα © 2010 [XTemplate]
  • [] (/home/infocus/public_html/copy2.tpl) does not exist

  • parse: blockname [COPY] does not exist